» Alueet » Rakenteilla » Liperi
Fibernetin mikrosahauskone ja valokaapeleita omakotitalon edessä

Liperi

Liperin Käsämän valokuituhanke on loppusuoralla. Liittyminen verkkoon on edelleen mahdollista. Verkon laajentaminen on suunnitteilla vuosille 2024 ja 2025.

Liperin Käsämän ja Vaivion kylien valokuituhankkeen ensimmäinen vaihe on loppusuoralla. Liittyminen verkkoon on edelleen mahdollista. Verkon laajentaminen uusille alueille vuoden 2024 aikana on parhaillaan suunnittelussa.

Liperin Käsämä valokuituhanke on valmistumassa. Valokuituliittymä on saatavilla alla olevan kartan alueella ja voit tarkistaa saatavuuden sivustollamme. Jälkiliittyjien hinnat määräytyvät todellisten kustannusten mukaan, joten tarkemman hintatiedon saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Hankkeelle on saatu tukea Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. 

Selvitämme myös parhaillaan verkon laajentamista uusille alueille vuosien 2024 ja 2025 aikana. Voit jättää jo ennakkotilauksen uusille rakentamisalueille. Sopimus on sitova, mutta toteutuksen ehtona on alueelta saatava riittävä määrä tilauksia, joten tilaamalla vaikutat hankkeen toteutukseen. Tilaaminen onnistuu helpoiten saatavuus-haun kautta.

Verkkopalvelut

Verkossa käytettävät palvelut tilataan erikseen valokuituliittymän tilauksen jälkeen. Valokuituverkon nopeus on aina sama niin verkosta käyttäjälle kuin käyttäjältä verkkoon. Nyt voit saada jopa 2000 Mbit/s yhteyden kotiisi. Valokuituverkon käyttöikä on yli 40 vuotta, ja se nostaa myös kiinteistön arvoa. Verkkoa ei tarvitse päivittää, vaan se tarjoaa takuuvarman, nopean yhteyden vuosikymmeniksi eteenpäin.  

Liittymismaksu ja maksaminen

Uusilla rakennettavilla alueille liittymismaksu on 899€, josta kotitalousvähennyskelpoinen osuus on 500 €. Liittymismaksu laskutetaan kahdessa erässä. Ensimmäinen erä, 350 €, kun alueen rakentaminen alkaa ja toinen erä 549 €, kun liittymä on valmis. Lisäksi tulee hankkia päätelaite, jonka hinta on 99 €. Vaihtoehtoisesti liittymismaksun ja päätelaitteen voi maksaa myös osamaksulla alkaen 50 €/kk. Osamaksun korko on OP-Prime +9,5 % (13,0 % 1.2.2024). Luoton todellinen vuosikorko on 19,54 %. Liittymismaksun ja päätelaitteen kokonaiskustannus osamaksulla on 1 197,68€, luottoaika 24 kk.

Jo rakennetuilla alueilla rakentamisen aikainen liittymishinta ei ole enää voimassa, ja hinta määräytyy todellisten rakentamiskustannusten mukaan. Voit lähettää meille tarjouspyynnön lomakkeellamme. Liittymishinnasta on mahdollista hakea kotitalousvähennystä työn osuudesta, jonka arvo on 500 €. 

Liittymiin on saatavana internet-palvelut alkaen 250/250 Mbit/s nopeudesta aina 2000/2000 Mbit/s asti. Palveluiden hinnat ovat nähtävissä saatavuus-haun kautta. Lisätietoja saatavilla olevista palveluista.

Pientalot

899
  • Sisältää liittymän valmiiksi asennettuna
  • Päätelaite hankittava erikseen (99 €)
  • Saatavilla huippunopea netti ja TV
  • Palvelut tilattava erikseen

Vapaa-ajan asunnot

Liittymä on saatavilla myös vapaa-ajan asunnoille. Mökkiläisille on tilattavissa edullinen mökkiliittymä.

Valokuituliittymä vapaa-ajan asunnolla tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia ja etuja. Voit muun muassa tehdä etätöitä, jolloin lomakausi pitenee ja pääset yhdistämään työn ja vapaa-ajan. Liittymän toimitus edellyttää, että kiinteistö on rekisteröity loma-asunnoksi ja laskutus suoritetaan kotiosoitteeseen e-laskuna. Mökkiliittymän perusnopeus on 10/10 Mbit/s ja hinta 7,95 €/kk (sis. alv 24 %). Liittymän nopeutta voidaan nostaa kuukausi kerrallaan liittymän itsepalvelusta.

• Loma-asuntosi valvonta toimii varmasti vuoden jokaisena päivänä! Liittymän avulla voit liittää kamera-, hälytys- tai muun ohjausjärjestelmän verkkoon ja saat varmuuden, että kiinteistösi on aina luotettavasti valvonnassa. 

• Käyttäjä voi nostaa liittymän yhteysnopeuden verkkoselaimella jopa 2000 Mbit/s. Tällöin kuukausimaksu on hinnaston mukainen yhteysnopeuden mukaan määräytyvä maksu. Yhteysnopeuden noston vähimmäisaika on 1 kk.

• Sopimuskausi on 1 vuosi kerrallaan. Sopimus uusiutuu automaattisesti, irtisanomisaika on 2 kk ennen seuraavan sopimuskauden alkua.

Rakentamis- ja myyntialueet Liperissä

Kartan alueet ovat viitteellisiä. Sinisellä olevat alueet on rakennettu ja jälkiliittyminen on mahdollista. Vihreä alue on suunnittelussa ja mahdollisesti toteutettavissa vuosien 2024 ja 2025 aikana.

Fibernet Finland Oy