» Valokuitu » Verkon laitteet
Tietokone, tabletti, puhelin ja verkkoyhteyteen liittyviä kuvakkeita

Verkon laitteet

Ota hyöty irti huippunopeasta netistäsi – tilaa meiltä verkossa tarvittavat, laadukkaat laitteet!

Kun tilaat valokuituliittymän Fibernetiltä, voit tilata kauttamme myös kaikki verkossa tarvittavat laitteet. Näin saat parhaan hyödyn ja nautinnon huippunopeasta netistäsi!

Päätelaite on laite, joka muuntaa valokuidun kautta tulevan optisen signaalin sekä siirtää liittymän käyttämän datan. Päätelaite sisältyy Fibernetin valokuituliittymän toimitukseen. Päätelaitteessa on vain yksi liitäntä laitteelle, kuten WLAN-tukiasemalle. Voit liittää päätelaitteeseen myös oman reitittimen, joka toimii palomuurina, jonka avulla netin käyttö sujuu tietoturvallisesti. Toimittamamme päätelaite on siltaava laite eli laitteessa ei ole tieturvaominaisuuksia, joten jokaisen asiakkaan tulee huolehtia itse tietoturvastaan.

Päätelaitteessa ei ole langatonta (WLAN/WiFi) reititintä, vaan langaton laite tulee hankkia erikseen. Useimmiten syy netin ongelmiin on vanhoissa langattoman verkon laitteissa. Langaton verkkoteknologia kehittyy vauhdilla, ja verkossa olevien laitteiden määrä kasvaa jatkuvasti. Tästä syystä myös langattomassa verkossa kannattaa käyttää laadukkaita laitteita, jotta saat parhaan hyödyn huippunopeasta valokuituverkosta. Kauttamme saat myös edistyksellisen langattoman (Wifi/WLAN) -ratkaisun, jonka avulla vältät mahdolliset ongelmat omassa kotiverkossasi.

Kauttamme saat FiberPlay TV-palvelun, joka vaatii toimiakseen digiboksin. Digiboksi toimii langattomasti, joten se voidaan sijoittaa myös kauemmaksi päätelaitteesta.

Esimerkki verkossa tarvittavista laitteista
Fibernet Finland Oy