» Kenelle » Valokuitu kuntaan
Mikrosahauskone tekee uraa asfalttiin

Valokuitu kuntaan

Kunnat voivat hyvien tietoliikenneyhteyksien avulla varmistaa, että digitaaliset palvelut ovat asukkaiden saavutettavissa

Viimeistään etätyön räjähdysmäinen kasvu koronapandemian aikana toi esiin toimivien internet-yhteyksien tarpeen. Etätyön lisäksi kunnat ja kaupungit voivat hyvien tietoliikenneyhteyksien avulla varmistaa, että esimerkiksi digitaaliset palvelut, etäasiointi ja viihdepalvelut ovat asukkaiden saavutettavissa. Toimivat laajakaistayhteydet parantavat kunnan elinvoimaisuutta.

Kuntien digiyhteyksien saatavuudessa on paljon eroja

Monelle kuluttajalle hyvä ja nopea verkkoyhteys on merkittävä tekijä asuinpaikan valinnassa. Nopea netti on usein tärkeä myös kunnan vapaa-ajan asukkaille, sillä monet haluavat tehdä etätöitä mökiltä käsin. Toimivat digitaaliset yhteydet mahdollistavat myös esimerkiksi maatilatoiminnan digitalisoinnin, etälääkäripalvelut ja häiriöttömät viihdepalvelut.

 Suomessa mobiilidatan käyttö on maailman kärkiluokkaa, ja siirretyn datan määrä kasvaa hurjaa vauhtia. Kovan kuormituksen alla mobiiliverkon yhteysnopeus laskee ja verkon viive lisääntyy. Valokuidulla toteutetussa laajakaistaliittymässä nopeus, viive ja verkon luotettavuus ovat selkeästi muita tekniikoita parempia. Valokuituverkossa voidaan saavuttaa jopa 10 000 Mbit/s nopeus ja verkkoliikenteen nopeus on aina myös yhtä nopea käyttäjältä verkkoon päin.

Asiakkaamme tuskailevat usein riittämättömiä yhteyksiään. Epävarmalla ja hitaalla nettiyhteydellä etätöiden tekeminen ei yksinkertaisesti onnistu. Suoratoistopalveluiden ja verkkopelaamisen yleistyminen tuovat omat lisähaasteensa.

Fibernet Finlandin toimitusjohtaja Janne Ahola

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin laajakaistaluokituksessa tarkastellaan kiinteän nettiyhteyden saatavuutta ja mobiiliverkkojen kattavuutta suomalaisissa kunnissa. Selvityksen mukaan kuntien digiyhteyksien saatavuuksissa on suuria eroja. Imatran kunta on päättänyt panostaa laajakaistayhteyksiin, ja valitsi meidät yhteistyökumppanikseen.

Valokuituverkon rakentamisen ei tarvitse aiheuttaa häiriöitä arkeen

Kaikki rakennusprojektit aiheuttavat jonkinlaisia poikkeusjärjestelyitä, ja valokuituverkon rakentaminenkin edellyttää aina jonkin verran maankaivamista. Me kuitenkin rakennamme valokuituverkon mikrosahaustekniikalla, jonka ansiosta rakentaminen sujuu siististi ja nopeasti. Mikrosahauskone tekee maahan matalan ja siistin kaivannon, eikä järeitä kaivinkoneita tarvita lainkaan. Etenkin vilkkaasti liikennöidyillä alueilla syvät kaivannot saattavat olla turvallisuusriski, mutta mikrosahaustekniikkaa käytettäessä kaivantoja ei tehdä lainkaan. Koska poiskuljetettavaa maa-ainesta ei synny, vältytään myös ikävältä rekkarallilta. Sahaustekniikka on nopea rakentaa: yksi katualue on yleensä valmis yhdessä päivässä. Katualueita ei tarvitse sulkea rakentamisen ajaksi, vaan kuntalaiset voivat jatkaa arkeaan ilman häiriöitä koko rakennusprojektin ajan. Lue lisää Fibernetin tavasta rakentaa valokuituverkko.

Ota yhteyttä

Lähetä meille yhteydenottopyyntö ja jutellaan lisää kuntasi valokuituyhteydestä!


Fibernet Finland Oy