» Kenelle » Valokuitu taloyhtiöön
Mies puvussa pitelee kädessään kuviteellista kerrostaloa

Valokuitu taloyhtiöön

Nopea nettiyhteys sujuvoittaa asukkaiden arkea. Siirrä taloyhtiösi nopean netin aikakaudelle!

Toimiva verkkoyhteys sujuvoittaa asukkaiden arkea ja mahdollistaa niin etätöiden tekemisen kuin häiriöttömät viihdepalvelutkin. Fibernet toteuttaa valokuituyhteyksiä niin kotitalouksille, taloyhtiöille, yrityksille kuin kunnillekin. Tutustu tarkemmin taloyhtiölaajakaistaan, tilaa valokuitu taloyhtiöön ja siirry nopean netin aikakaudelle!

Fibernetin rakennustekniikalla saat valokuidun taloyhtiöösi nopeasti ja siististi

Valokuituyhteyden rakentaminen vaatii aina jonkin verran maankaivuuta ja muita asennustöitä. Fibernetin käyttämän mikrosahaustekniikan ansiosta rakennusprojektit haitat taloyhtiön asukkaille jäävät kuitenkin hyvin pieniksi. Sahauskoneen terä tekee maahan matalan ja siistin uran, eikä poiskuljetettavaa maa-ainesta kerry. Katua tai pysäköintialuetta ei tarvitse sulkea, vaan taloyhtiön asukkaat pääsevät kulkemaan häiriöttä kiinteistöön koko rakennusprojektin ajan. Tutustu tarkemmin rakennusprojektimme kulkuun.

Taloyhtiön valokuituhanke aloitetaan esiselvityksellä

Taloyhtiöiden valokuituhankkeet aloitetaan lähes aina esiselvityksellä ja sisäverkkotutkimuksella, jossa selvitetään kiinteistön nykyisen sisäverkon kunto ja tiedonsiirtokyky. Selvitys voidaan tehdä yhteistyökumppaniemme kautta. Selvityksen jälkeen teemme tarjouksen yhtiökohtaisesta laajakaistayhteydestä. Huomioitavaa on, että taloyhtiön sisäverkko eli kaapelointi talojakamosta huoneistoihin on taloyhtiön omaisuutta. Sisäverkon tyyppi ja laatu vaikuttavat toteuttavaan tekniikkaan ja yhteysnopeuksiin. Puhelinsisäjohtoverkossa käytämme G.Fast-tekniikka, jonka avulla on mahdollista toteuttaa 1000 Mbit/s latausnopeus jokaiselle käyttäjälle. Uudemmissa tai saneeratuissa kiinteistöissä on mahdollista toteuttaa symmetrinen, jopa 10 000 Mbit/s yhteys käyttäjille hyödyntäen kiinteistön Ethernet- tai valokuituverkkoa.

Huomioitavaa on, että taloyhtiökohtaisen laajakaistan hankkiminen vaatii yleensä yhtiökokouksessa enemmistöpäätöksen. Taloyhtiölaajakaistassa kaikki huoneistot kytketään laajakaistaverkkoon, ja laskutamme taloyhtiötä palveluiden käytöstä. Laajakaistan kautta on saatavana myös TV-palvelut ja joillakin alueilla myös kaapeli-tv. Lisätietoja taloyhtiön laajakaistasaneerauksista on luettavissa Traficomin julkaisusta.

Taloyhtiölaajakaistassa yhtiön kaikkiin huoneistoihin kytketään internet-yhteys ja laajakaistamaksut laskutetaan taloyhtiöltä. Yhteyden vähimmäisnopeus riippuu kiinteistön sisäverkosta ja sen mahdollistamasta laajakaistatekniikasta. Taloyhtiölaajakaistassa yhteyden hinta huoneistoa kohden on edullisempi kuin siinä tapauksessa, että jokaisessa huoneistossa olisi oma laajakaistasopimus. Asukkaat voivat itse nostaa liittymänopeutta lisämaksusta huoneistokohtaisesti aina 1000 Mbit/s tai 10 000 Mbit/s asti riippuen tekniikasta. Lisähinta laskutetaan suoraan huoneiston haltijalta.

Laajakaistayhteyden hankinta etenee seuraavasti:

Taloyhtiön isännöitsijä tai hallituksen puheenjohtaja pyytää tarjouksen

Teemme tarjouksen, jossa eritellään kustannukset ja ratkaisumallit

Taloyhtiön yhtiökokous käsittelee ja hyväksyy tarjouksen

Sopimuksen laadinta ja aikataulujen sopiminen

Valokuituyhteyden rakentaminen ja yhteyksien kytkentä

Asukkaiden tiedottaminen yhdessä taloyhtiön kanssa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja tai selvityksen saatavuudesta omaan taloyhtiöösi.

Fibernet Finland Oy