» Valokuitu » Verkon rakentaminen
Fibernetin asentajat tekevät valokuituyhteyden tonttiasennusta nurmikolla

Verkon rakentaminen

Sahaustekniikan ansiosta rakentaminen on nopeaa ja siistiä

Fibernetin mikrosahaustekniikalla valokuituverkon rakentaminen etenee nopeasti. Katualueet pysyvät liikennöitävissä ja rakentamisen jäljet ovat näkymättömissä jo muutaman viikon kuluttua.

Fibernetin tekniikalla valokuituverkko rakentuu nopeasti ja siististi

Valokuituverkon rakentaminen ja valokuidun asentaminen vaatii aina jonkin verran maankaivamista. Fibernetin mikrosahaustekniikalla kaivamisen haitat jäävät kuitenkin hyvin pieniksi. Katualueet pysyvät liikennöitävissä koko ajan projektin ajan, ja pyrimme minimoimaan myös kaikki tontillesi aiheutuvat haitat. Jos joudumme kaivamaan tontillesi putkituksen, suunnittelemme reitin yhdessä kanssasi sellaiseksi, että vauriot istutuksille ja piharakenteille jäävät vähäisiksi. Tonttiosuudet toteutetaan pääsääntöisesti kalustolla, jonka aiheuttamat jäljet nurmialueille ovat näkymättömissä muutaman viikon kuluttua. Mikrosahaustekniikkaa käytetään taajama-alueiden projekteissa. Haja-asutusaluiden hankkeet toteutetaan auraamalla tai kaivutekniikalla.

Valokuituyhteyden rakentaminen vaatii useita eri vaiheita. Alla olevassa listauksessa on kuvattu käyttäjien kannalta oleelliset toimenpiteet.


1. Tonttikatselmus

Suunnittelijamme soittaa ja sopii ajan tonttikatselmukselle. Katselmuksessa sovitaan yhdessä tontille tehtävien asennuksien reitti, läpiviennin paikka ja sisälle tehtävien asennuksien asennuspaikat. Suunnitelmat kuvataan ja kiinteistön omistaja vahvistaa asiat omalla allekirjoituksellaan. Ennen katselmusta kiinteistön omistajan tulisi selvittää tontilla olevan infran kuten sähkökaapeleiden sijainnit. Jos tontilla on olemassa suojaputkitus tiealueelta kiinteistölle ja tätä on tarkoitus hyödyntää valokaapelin asennuksessa, myös putken sijainti tulisi selvittää etukäteen.

Fibernetin asentajat tekevät valokuituyhteyden tonttiasennusta nurmikolla

Kiinteistön seinään asennettava ulkopäätekotelo

2. Tontilla rakentaminen

Asentaja tekee tarvittavat läpiviennit ja sisäasennukset. Talon ulkoseinälle asennetaan pieni kotelo, jossa tehdään tarvittavat kuidun jatkamiset.

Asennamme tontille suojaputken täryauralla. Täryauralla tehdään nurmialueille muutaman sentin levyinen viilto, johon suojaputki asennetaan. Asennusjälki on erittäin siisti ja näkymättömissä muutaman viikon jälkeen asennuksesta.


3. Katualueiden rakentaminen

Käytämme taajamien katualueilla pääsääntöisesti sahaustekniikkaa, joka on erittäin ympäristöystävällinen ja nopea asennustekniikka. Normaalisti yksi asuinkatu on toteutettu päivän aikana. Katu pysyy liikennöitävissä koko ajan eikä alueella ole vaarallisia kaivantoja.

Asennamme asennettuihin suojaputkiin valokaapelit puhallustekniikalla.

Kaapeliasennuksen jälkeen valokuidusta tehdään yhtenäinen linja kiinteistöstä jakokaapin kautta laitetilaan.

Fibernetin asentaja asentaa jakokaappia talon edustalla

4. Liittymän käyttöönotto

Liittymän käyttöönotto tapahtuu normaalisti 6-8 viikon kuluttua tonttikatselmuksesta. Lähetämme tekstiviestin, kun liittymä on käyttövalmis. Katso tarkemmat ohjeet liittymän käyttöönottoon.


Valokuitu on myös ympäristöystävällistä

Valokuitutekniikan laitteiden sähkönkulutus on yli viisi kertaa pienempi kuin muiden laajakaistatekniikoiden laitteiden. Käytämme laitetiloissa ympäristöystävällistä vesi- tai tuulisähköä. Edistyksellisen rakentamistekniikkamme päästöt ovat alhaisemmat kuin muilla tekniikoilla, ja pyrimme käyttämään polttoaineina vähemmän saastuttavia laatuja. Lisäksi toimivat verkkoyhteydet vähentävät työmatkailun tarvetta, mikä osaltaan vähentää myös luonnon kuormitusta. Lue lisää yhteiskuntavastuustamme.

Asiakastyytyväisyys on meille erityisen tärkeää. Haluamme tehdä kaikki toimenpiteet siten, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä niin rakentamisen jälkiin kuin muuhunkin toimintaamme. Jos sinulla on kysyttävää, asiakaspalvelumme auttaa mielellään joko puhelimitse 010 739 0300 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@fibernet.fi.


Fibernet Finland Oy