» Kuluttajaliittymiin käyttöön verkon sisäiset IPv4-osoitteet

Kuluttajaliittymiin käyttöön verkon sisäiset IPv4-osoitteet

Siirrymme käyttämään sisäisiä IP-osoitteita vaiheittain heinäkuun 2024 aikana. Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä.

IP-osoite on yksilöivä osoite, jonka perusteella laite tunnistetaan internetissä. Julkiset IPv4-osoitteet ovat käytännössä loppuneet maailmasta, ja sen takia operaattorit ovat siirtyneet käyttämään sisäisiä IP-osoitteita. Myös me siirrymme käyttämään kuluttajaliittymissä sisäisiä IP-osoitteita vaiheittain heinäkuun 2024 aikana. Muutos ei koske yritysliittymiä.

Miten muutos vaikuttaa sinuun?

Jaamme heinäkuun aikana liittymääsi julkisen, vaihtuvan IP-osoitteen sijasta verkon sisäisen IP-osoitteen. Sinun ei tarvitse tehdä mitään, vaan liikennöinti verkkoon toimii vastaavalla tavalla kuin aikaisemmin. Joissain tapauksissa asiakkaan omassa sisäverkossa olevan reitittimen tekemä uusi osoitemuunnos (NAT) voi kuitenkin vaikuttaa esimerkiksi pelikonsolin toimintaan. Ota siinä tapauksessa yhteyttä meihin joko sähköpostitse tuki@fibernet.fi tai puhelimitse 010 739 0300. Tarvittaessa voit saada käyttöösi dynaamisen, vaihtuvan ipv4-osoitteen. Veloitamme osoitteesta 0,90 € kuukaudessa.

Mikä IP-osoite?
IP on lyhennys sanoista internet protokolla. IP-osoitteita on kahta tyyppiä: IPv4 ja IPv6. IP-osoitteet ovat tunnisteita, joiden avulla tietoja voidaan lähettää verkossa olevien laitteiden välillä. Ne sisältävät sijaintitietoja ja tuovat laitteet saataville viestintää varten. Verkon sisäinen IP-osoite toimii lähes samoin kuin julkinen IP-osoite. Sisäistä IP-osoitetta kutsutaan joskus myös nimellä operaattori-NAT. Tämä nimitys tulee tavasta, jolla asiakkaan käyttämä sisäinen osoite muutetaan operaattorin verkossa julkiseksi osoitteeksi.

Kuvituskuva: läppäri ja puhelin, joissa verkkoyhteyden merkki
Fibernet Finland Oy