Valokuituverkot ovat keskeinen osa nykyaikaista tietoliikenneinfrastruktuuria, ja niiden merkitys korostuu entisestään kestävän kehityksen näkökulmasta. Fibernet on edelläkävijä valokuituverkkojen rakentamisessa, ja käyttämämme mikrosahaustekniikka on erinomainen esimerkki siitä, miten ekologisuus ja kestävä kehitys voidaan huomioida maanlaajuisissa infrastruktuurihankkeissa ja kuinka sen avulla työn tehokkuutta voidaan myös tehostaa huomattavasti.

Mitä etuja mikrosahaustekniikan käyttäminen tuottaa?
Fibernetin mikrosahaustekniikka mahdollistaa valokuituverkon rakentamisen nopeasti ja tehokkaasti. Päivässä voidaan asentaa jopa 350 metriä valokuitua, mikä vähentää merkittävästi rakennusprojektin kestoa ja siitä aiheutuvia häiriöitä. Mikrosahaustekniikka on myös ympäristöystävällinen, sillä se vähentää päästöjä ja säästää luonnonvaroja. Lisäksi edut ulottuvat myös naapuruston yleiseen viihtyvyyteen. Teiden sulkeminen tapahtuu korkeintaan hyvin hetkellisesti ja lyhyeksi ajaksi, mikä tekee mikrosahaustekniikasta erittäin vähän häiritsevän rakennustekniikan.
Miten mikrosahaustekniikka on ekologinen?
Mikrosahaustekniikka vähentää valokuituverkon rakentamisen hiilijalanjälkeä merkittävästi verrattuna perinteisiin kaivutekniikoihin. Rakentamiseen liittyvien laskelmien perusteella mikrosahaustekniikan päästöt ovat jopa yli 50 kertaa pienemmät kuin perinteisellä kaivutekniikalla rakennetun valokuituverkon, kun verkko toteutetaan asfaltoidulla alueella. Tämä johtuu muun muassa siitä, että mikrosahaustekniikassa ei synny poiskuljetettavaa maa-ainesta, mikä vähentää kuljetusten ja uudelleenasfaltoinnin tarvetta.
Mikrosahaustekniikan vähäiset ympäristövaikutukset
Mikrosahaustekniikka jättää maahan matalan ja siistin jäljen, eikä poiskuljetettavaa maa-ainesta synny. Tämä vähentää ympäristövaikutuksia ja säästää luonnonvaroja. Lisäksi mikrosahaustekniikassa käytettävät koneet ovat pieniä ja vähäpäästöisiä, mikä vähentää melusaastetta ja parantaa työympäristön turvallisuutta.

Mikrosahaustekniikan käyttö edistää myös alueellista tasoarvoa. Mikrosahaustekniikka mahdollistaa valokuituverkkojen rakentamisen myös maaseutualueille, joilla perinteiset internet-yhteydet voivat olla heikkoja. Tämä parantaa alueellista tasa-arvoa ja edistää paikallista kehitystä. Nopeat ja luotettavat yhteydet voivat houkutella uusia asukkaita ja yrityksiä alueille, mikä edistää talouskasvua ja vähentää alueiden eristyneisyyttä ja jolloin valokuituliittymien asennus voidaan toteuttaa merkittävästi nopeammin, ympäristöä ja sen ihmisten arkea haittaamatta.
Miltä valokuituverkkojen rakentamisen tulevaisuus näyttää mikrosahaustekniikan myötä?
Fibernetin käyttämänä mikrosahaustekniikka on erinomainen esimerkki siitä, miten kestävän kehityksen periaatteet voidaan huomioida infrastruktuurihankkeissa. Mikrosahaustekniikan avulla valokuituverkot voidaan rakentaa nopeasti, tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti, huomioiden kauttaaltaan vaikutusalueella asuvat ihmiset ja läheinen ympäristö. Tämä on merkityksellistä, kun digitaalisten palveluiden kysyntä kasvaa ja valokuituverkkojen merkitys ja rakennusmäärät kasvavat entisestään.
Fibernetin mikrosahaustekniikka on ekologinen ja kestävä ratkaisu valokuituverkkojen rakentamiseen. Se vähentää rakentamisen hiilijalanjälkeä, säästää luonnonvaroja ja parantaa alueellista tasa-arvoa. Fibernet on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä ja tarjoamaan asiakkailleen nopeita ja luotettavia yhteyksiä, ympäristöä kunnioittaen. Vahvasti nojaten uniikkiin ja edistykselliseen rakennustekniikkaan, on Fibernet rakentamisen näkökulmasta Suomen vastuullisinta valokuitua tarjoaja yritys.
Lue aiheesta lisää:
United Nations: How Digital Technology and Innovation are advancing the Sustainable Development Goals (SDGs)
World Bank Group: Sustainable Development Goals: The Role of Technology and Innovation
GTSD 2024 – Green Technology and Sustainable Development